torek, 28. junij 2016

Logarska dolina + Okrešelj

Logarska je res nekaj posebnega. Za odklop od celega sveta je dovolj že samo en dan in si čisto prerojen. Prejšnji petek smo si tako privoščili enodnevni izlet. Prijatelj je namreč naredil gasilsko šolo in namesto na morje smo se odpravili v hribe. Sprva je kazalo, da nam vreme ne bo usojeno ampak se je čez čas kar uredilo- no vsaj prevroče nam ni bilo.


Proti Logarski dolini smo iz Celja štartali v jutranjih urah. Pot do doline je res ovinkasta in na nekaterih predelih kar malo preveč ozka. Ko pa prideš do doline se odpre prelep razgled. Pri začetku se plača vstopnina za vsa motorna kolesa. Za avtomobile pride 7€. Tu pa se potem odprejo nori razgledi. Višje kot se peljemo, lepše je. 


Po Logarski dolini se lahko odpravite peš, kar je dobro označeno. Ker smo imeli namen iti na slap Rinka in na Okrešelj smo se zapeljali čisto do konca poti, od koder je pešpot do slapa dolga nekje 10 minut. Ker je bilo prejšnje dni dosti dežja je bil slap mogočen. Lansko leto sva bila s fantom sredi največje vročine pa je bila slika čisto drugačna.




Pot smo nadaljevali proti Okrešlju. Na Okrešlju še nisem bila nikoli in po začetnih korakih sem mislila, da je pod do tja veliko daljša. Pot je sicer kar zahtevna; ker je bilo veliko dežja je tudi po poti oz. pesku teklo veliko vode in smo morali biti kar previdni. Pri koči smo bili od slapa v pol urah. Koča je lepo urejena in v prijetnem domačem vzdušju. Malo smo se spočili, si ogledali okolico in poslikali, potem pa šli nazaj v dolino. Ustavili smo se še na Orlovem gnezdu.







V dolini smo nato iskali primeren prostor za piknik. Privoščili smo si kosilo in si za konec ogledali še slap Palenk, ki je zraven hotela Plesnik. Zanimivost slapa je ta, da je slap viden samo ob deževju, v poletnem času pa skoraj usahne. Dan je bil neverjetno hitro naokoli. Domov smo se vračali šele v poznih popoldanskih urah. 



Še ena gasilska :)
                                             Vesna

Ni komentarjev:

Objavite komentar