četrtek, 16. april 2015

Chocolate pockets (čokoladni žepki)

Hitro in okusno. Takšne sladice imam najraje. Včasih sem jih kupovala, ker pa je izdelava tako hitra jih že dolgo delam doma. Tudi pri tej sladici ne potrebujete več kot 3 sestavine: banano, listnato testo in nutelo. Žepki so narejeni v manj kot pol ure, najboljši pa so še topli. Pri nas doma jih naredim iz ene role listnatega testa iz Lidla in jih takoj zmanjka. 




Izdelavo pa si oglejte na slikah:




To listnato testo je super, saj ga ni potrebno valjati, tako da lahko režete kar na peki papirju, ki je zraven. Trakce iz listnatega testa narežem pravokotno, tako, da lahko prepognem in tako naredim lep žepek. Robove dobro stisnem z vilico, da med peko ne steče kaj ven. Peče se na 200stopinj okoli 10-15 min, dokler se lepo ne zapeče.

P.S.: Tako hitra kot je tale sladica je tudi tale objavica. Lep dan želim ;)

English:

Fast and delicious. Desserts like this are my favourites. I bought them in the past but now I made them at home because they are so easy and fast for making. You don´t need more than 3 ingredients: banana, puff pastry and nutella. Pockets are made in less than half an hour and the best ones are still warm. I made them with one roll of puff pastry from Lidl and when it´s baked it runs out immediately . The making of is on the upper picture.

This puff pastry is great because you can roll it and cut right on the baking paper. I cut from puff pastry rectangles, fill the half, fold over and make a pocket. Press the edges tightly with a fork so during baking doesn´t run anything out.

PS: So fast like this dessert is also this post. Have a nice day ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar